Palo Santo/Heilig Hout

Palo Santo

Het aromatische hout komt van de Palo Santo Boom, Brusera Graveolens.
Palo Santo bomen komen voor in de Andesvalleien,  het hout mag alleen worden geoogst van de dode takken en bomen. Deze bomen zijn dan gedood door een inheemse kever. Daarna wordt het hout gerijpt het heeft tijd nodig zodat de geur zich optimaal kan gaan ontwikkelen.

Dit is de enige manier dat het hout haar karakteristieke aroma ontwikkelt, en hiermee door de dode takken weg te halen en te gebruiken , creëren we het natuurlijk ecologisch evenwicht van de natuur zelf.

De geur is verwant aan Copal en de Olibanumboom en Mirre. Het hout wordt traditioneel gekookt, en er wordt thee van getrokken. De thee wordt gebruikt voor a.o.buikpijn,  werkt bloedzuiverend, slijmoplossend.Verzachtend bij reuma en topisch als een antiseptisch middel. De stukjes hout worden gebrand als een wierook,  met een onmiskenbare zoete geur. Het wordt  traditioneel gebruikt en gebrand voor de zuivering en het kalmeren van de geest.

Sjamanistisch gezien wordt het gebruikt als een instrument voor “spirituele chirurgie”. Een stok kan vele malen worden gebruikt. het geurende hout kan ook worden gebruikt als antimot middels tussen de fris gewassen kleding.

Share