Elemi

Kenmerken: grote helderheid van geest, visualisatie

Psyche: Deze oliehoudende hars wordt gewonnen uit een boom, Canarium Luzonicum, die inheems is op de Filipijnen en de Molukken. Harsen uit de familie der Burseraceeën werden veel voor wierook en etter bevorderende zalven gebruikt. De olie heeft veel eigenschappen met Olibanumolie gemeen; ook de geuren lijken veel op elkaar.
Bij de oude Egyptenaren was Elemi ook al bekend en werd gebruikt bij het balsemen van lichamen. De Arabische naam betekent “boven en beneden”. Dit verwijst daar de spiruele “samenbundelende” werking van Elemi. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de hars en is kleurloos tot licht van kleur.
Elemi heeft een frisse, balsemachtige geur, stimuleert de natuurlijke weerstand en verlicht reumatische pijnen. Elemi essentiële olie wordt in de aromatherapie gebruikt o.a. bij: Reumatische pijnen, winterhanden, wintervoeten, rimpels, verkoudheid, etterende wonden, ontstekingen, bronchitis, droge hoest, nervositeit, stress.

Spiritueel: Elemi geeft een gevoel van grote vredigheid, gepaard met een grote helderheid van geest. De olie is bruikbaar bij alle vormen van meditatie, maar het schijnt dat men er vooral gemakkelijker van wordt. Sommige mensen merken dat Elemi-olie ervoor zorgt dat ze opener staan voor mystieke ervaringen.

Share