Pure Incense: handgerold en eerlijk.

Pure Incense wordt gemaakt in India, in een dorpje nabij Bombay. De werkplaats wordt gerund door een 200 jaar oud familiebedrijf. Van generatie op generatie worden stapels sandelhout, vanillepoeder en houtskool gemengd met zuivere etherische oliën. Dit doet de eigenaar in een aparte ruimte, waar alleen híj de sleutel van heeft. De wierookstokjes worden vervolgens met de hand gerold door 250 vrouwen die hier elke dag met hun matje komen. Ze worden natuurlijk betaald voor hun werk en ze doen het op een meditatieve manier, omdat ze weten dat de wierook onder andere in hindoeïstische tempels wordt gebrand.

Veel wierook die we kopen in de Westerse wereld worden zo goedkoop mogelijk geproduceerd, veelal in fabrieken in en om Bangalore, waar mensen werken voor een schaaltje rijst en dit doen in slechte condities. Er wordt gewerkt met giftige stoffen zoals toxine (die je ook inademt en via je longen in je bloed terecht komt), de medewerkers werken in deze condities, elke dag. En vaak wordt de wierook gedompeld in een olie- of parfumbadje, in plaats van toegevoegd aan de poeders vóór het rollen, waardoor de kwaliteit te wensen overlaat. Hoe goedkoper je de wierook kunt kopen, hoe slechter vaak de kwaliteit.

Het is voor ons niet langer mogelijk Pure Incense in te kopen, maar we hebben nog enkele soorten op voorraad (2020) van:

  • Pure Incense Premium (Hele goede kwaliteit, door in verhouding veel sandalwood (duurder) en geconcentreerde etherische oliën €12,50 voor een bundel van 50 gram)
  • Pure Incense Connoisseur; voor echte ‘kenners’, voor €10,00 per 10 grams doosje. Deze is heel erg geconcentreerd en enorm goed qua kwaliteit. Deze worden in kleine hoeveelheden gemaakt en zijn daarom erg exclusief.

Stuur ons een email als je wil weten welke: info@creative-incense.nl

Share